ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi; bir kuruluşun müşterilerinin gereksinimlerine, yasal ve mevzuat şartlarına uygun ürünler temin edebilme yeterliliğine sahip olduğunu, müşteri memnuniyetini sürekli artırmakta olduğunu gösterebilmek için sahip olması gereken şartları belirler.
ISO 9001 Standardının en önemli özelliklerinden biri tüm sektörlerdeki kuruluşlara uygulanabilir olmasıdır. Çünkü sistem müşteri memnuniyetine odaklanmıştır.
ISO 9001 Belgesi, etkin kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir.
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Uygulamanın Yararları ;
ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standardı, müşteri odaklı ve sürekli gelişim felsefesiyle, müşteri memnuniyeti ve karlılık sağlamak için gerekli bir araçtır. Müşteri şikayeti alındığında sistemin nasıl yönetilmesi gerektiğini, şikayetten kaynaklanan müşteri memnuniyetsizliğini memnuniyete dönüştürmenin yollarını gösteren yeni bir standarttır.
ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi'nin Faydaları ;
ISO 13485 Medikal sektörde her türlü medikal ürün imalatı yapan kuruluşlara uygulanabilen spesifik bir standarttır.
Temel prensiplerini ISO 9001 sisteminden alan ve Medikal ürünlerin üretiminde, üretim süreçlerinin yönetiminde uygulanması gereken kuralları ve dokümanları düzenleyen bir standarttır. Medikal ürünlerin doğru üretilmesi güvenliği insan sağlığını direk etkileyen bir faktördür. Bu sebeple Medikal ürün imalatçılarının bu standart kuralları çerçevesinde süreçlerini iyileştirmeleri ve faaliyetlerini sürdürmeleri gerekmektedir.
ISO 13485 Medikal Sektör Kalite Yönetim Sistemi'nin Kuruluşlarda Uygulanmasının Faydaları ;
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi; çevresel etkilerinin belirlenmesini ve değerlendirilmesini, etkilerinin kontrol altına alınmasını, kirliliği önleyici faaliyetlerin gerçekleştirilmesini gerektirmektedir.
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi; çevresel yönetimini uzun vadeli ve sürekli gelişmesine önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır.
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi; firmalara faaliyetlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan çevre etkilerinin belirlenmesi; bu etkilerin büyüklüklerinin değerlendirilmesi sonrasında da bu etkilerin en aza indirilmesi konusunda yardımcı olan bir araçtır.
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi' nin Kuruluşlarda Uygulanmasının Faydaları ;
ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, çalışanları ve yönetenleri yasal mevzuatlar karşısında koruyan bir sistemdir.
ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Kuruluşun faaliyetleri ile ilgili İSG risklerinin yönetimini kolaylaştıran, tüm yönetim sisteminin bir parçasıdır. Bu kuruluş yapısını, faaliyet planlarını, sorumlulukları, deneyimleri, prosesleri, prosedürleri ve kuruluşun İSG politikasının geliştirilmesi, uygulanması, iyileştirilmesi, başarılması, gözden geçirilmesi ve sürdürülmesi için kaynakları kapsar.
ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'nin Faydaları ;
Sektörü ne olursa olsun bilgilerinin doğru saklanması, yedeklenmesi, güvenli ve izinli ulaşılabilirliğinin sağlanmasıdır.
3. tarafların bu bilgilere izinsiz ulaşmasının engellenmesi, kısacası organizasyona ve müşterilerine ait tüm bilgi ve dokümanların güvenliğini sağlayan Uluslararası bir Yönetim Sistemi Standardıdır.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin Faydaları ;